Wednesday, 15 June 2016

Bazaar Ramadhan, Kabong

Assalamualaikum.

Hari nie jadi orang gaji jap. Kemas kemas rumah owner stall tempat aku keja. Lepas tuu gi Kabong, ada urusan. Selesai apa semua, singgahlah ke Bazaar Ramadhan, Kabong.





Aku nampak banyak stall kosong. Tapi suasana tetap meriah. K lah.

See ya.

Monday, 13 June 2016

Jahit Menjahit : Baju Kanak Kanak - Pillowcase

Assalamualaikum.

Fyi, aku dah berhenti keja kat supermarket pada 1 Ramadan yang lalu. Then, hari nie aku start keja jaga stall kuih muih apa semua kat sebuah taman perumahan. Gaji pun okey, alhamdulillah. Cuma tuu laa, aku belum biasa dengan owner.


Here I am

Back to the topic. Hari tuu dah buat Baju Kurung Pahang. Kali nie try baju kanak kanak, Pillowcase lak. Pillowcase? Sarung bantal? Mudah jer buat baju nie. Simple yet cute, I think.


On the way


Ada ribbon ~


Tadaaa!

Nak try and error baju lain lak lepas nie. In shaa Allah. Nampaknya, ketagihan aku untuk menjahit sudah muncul kembali. I need more kain!

See ya.

Wednesday, 8 June 2016

Idea Baju Kanak Kanak [ Mini Pink ]

Assalamualaikum.

Takde keja, kita buat laa keja. Hari nie, marilah kita santai santai menjahit. Buat baju kanak kanak.





Comel tak? Hehe Pinkish with ribbon. Ada nilai komersial? Hiks.

Babai :*

Monday, 6 June 2016

Jahit Menjahit

Assalamualaikum.

Ramadan sudah! Hehe Alhamdulillah, tahun nie masih diizinkan untuk berpuasa bersama keluarga. Lebih lebih lagi lepas apa yang berlaku terhadap bapak hari tuu T_T

Salah satu aktiviti bulan Ramadan? Ofkos laa menjahit. Hehe Semua barang dah ready. Mood, sila muncul!