Wednesday, 15 April 2015

Last Day :D

Assalamualaikum.

What? Last day? --'

"malangnya anda masih belum sedar..."

Ya. Masih belum sedar dan tak sedar sedar. Childishhhhh lagi !! That's why laa today merupakan last dayyy !!

Sunyi. Ngantuk. Bosan.

Makanan malam nie.
Nie pihak Sugarbun sediakan.
Bukan aku bekal ye kawan kawan --'

Selamat tinggal uolls. Kanak kanak riang ingin mengundurkan diri malam ini. Korang conquer laa tempat tuu sepuas puasnya okey. Bye bye. Hikhikhik --'

MATU, mu tunggu wa datang !!

Tuesday, 14 April 2015

Second Dayyy --'

Assalamualaikum.

Second day, selesai !! Ahahahahahahahahahahahahahahahahahaha --' Banyak pulak keja aku kena buat hari nie. Masak itu, masak ini. Pastu buat ayam. Bla bla bla. Malas nak ingat. Sebab diorang macam nak tak nak jer ajar aku --'

Anyway, patutlah malam semalam aku dengar orang terjerit jerit, ter "Oi, Oi" masa aku seronok berlari lari. Ingatkan orang mabuk ke, orang bergaduh ke, orang GILA mengamuk ke. Makinlah laju aku berlari dengan niat nak selamatkan diri.

Rupa rupanya geng Sugarbun tuu yang ter "Oi, Oi" macam laa aku takde nama. Supervisor tua tuu dah pesan awal awal suruh tunggu kat depan jer. Jangan pergi berjalan lagi malam nie. Alahaiiii. Bosan --'


Nampak nie jer kalau tunggu kat depan. Bosan kan? Kbye.

Monday, 13 April 2015

All Alone. Ahhh Sad !

Assalamualaikum.

Oh kucing, beruntunglah engkau bebas !

Dan setelah aku bebas... Tup tup tup. Derapan tapak kaki memecah kesunyian malam. Gelap. Tiada sesiapa. Yang ada hanya aku. Bersama jiwa sepi ku. Woah, sastera !

Sambung lagi. Berlari sekuat hati. Berlari terus berlari. Berlari sejauh mungkin. Berlari tak toleh belakang. Berlari berlari dan terus berlari !! Bodoh. Penat.


Akhirnya berlunjur di tepi jalan. Can ya see? I'm all alone :'( Sedihnya. Takpe. Yang penting first day keja dah tamat !!

Kesimpulannya... Melayu sikit. So, asyik kena kutuk jer k. Takpelah.

Okey tak keja sini? Esok jangan tak datang keja pulak. Datang tau ! "
Akak, nie pesanan ke amaran?

Kbye !

Sunday, 12 April 2015

Another Journey

Assalamualaikum.


Tadi staff Sugarbun call. Dia suruh aku start keja esok. Masuk keja jam 4 petang. Pffft. Esok? Maksudnya aku tak dapat ikut Aini balik Matu laa nie?

Mencik nyaaaaa --'

Wednesday, 8 April 2015

Tutorial : Top Commentators Bulanan

Thanks. Boleh jew :)


Step 1) Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML/Javascript

Step 2) Copy dan paste code

<script type="text/javascript">
function getYpipe(feed) {
document.write('<ol>');
var i;
for (i = 0; i < feed.count ; i++)
{
var href = "'" + feed.value.items[i].link + "'";
if(feed.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + feed.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href="+ href + '" target="_blank">' + feed.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write('</ol>');
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
YourBlogUrl=URL BLOG
&ExcludedNick1= NAMA ADMIN
&ExcludedNick2= Anonymous
&ShowHowMany=10
&ExcludeCommentsBefore=01-04-2015
&IncludeCommentsBefore=30-04-2015
&_callback=getYpipe
&_id=50b225c916b74b06779b9489abceef2a
&_render=json"
type="text/javascript"></script>


Step 3) Edit code
  • URL BLOG : Masukkan URL blog anda
  • NAMA ADMIN : Nama anda
  • 10 : Jumlah komentator
  • 01-04-2015 : Tarikh mula
  • 30-04-2015 : Tarikh akhir

Step 4) Save


p/s : Bagi saya widget nie best sebab kita boleh adjust tarikh dia. Kalau tak dapat bagitau tau :) Anyway, selamat mencuba and happy blogging ^^


Special Thanks : Blog Azhafizah

Monday, 6 April 2015

Tahniah, Anda Berjaya.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Tak sangka dapat melangkah ke tahap seterusnya. Adakah aku patut bergembira?

Updated : Sorry. Picture has been removed -

Teringat masa pestime gi temuduga tahun lepas. Penemuduga yang sorang tuu nampak berusia sikit. Yang sorang tuu pulak tinggi. Hensem gila mak aii.

Trauma.

Saturday, 4 April 2015

Soalan Peperiksaan Online SPA yang Sempoi :D

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, semalam aku ada peperiksaan online SPA untuk jawatan Pembantu Tadbir. Dan aku sungguh bersemangat menjawabnya. Ahaha --' Pestime !

Dia ada 3 bahagian. Section A, B, dan C. Section A berkaitan dengan pengetahuan am kita. Banyak soalan tak terjangka keluar. Antaranya :

*Siapa pengasas bersama Facebook (selain Mark Zuckerberg)
*Apa fungsi CTRL + C
*Negara ASEAN mana yang belum melaksanakan GST
*GST tuu cukai apa
*Kapsul apa yang telah membawa Angkasawan Negara
*Nama planet ketiga dari Matahari
*Lengkapkan lirik lagu Negaraku
*Bangsa yang ada di Sarawak
*Jepun masa pestime sampai Tanah Melayu diorang mendarat kat mana

dan sebagainya laa yang berkaitan dengan pengetahuan am kita :) Maaf, aku pun dah lupa --'

Section B pulak berkaitan dengan daya menyelesaikan masalah. Nie lebih kepada Matematik. Section nie laa aku paling gelabah. Yelaa, soalan dia macam main main jer --' And soalan paling sempoi adalah :

Updated : Sorry. Picture has been removed -

Section C pulak boleh jawab seikhlas mungkin. Sebab ia berkaitan dengan personaliti diri. No komen. Cepat pulak aku jawab. Siap layan Pandora Hearts sementara tunggu masa tamat. Aik, apasal tetiba layan anime nie? Tapi aku layan sekerat jalan jer laa. Sebab aku tak paham. Hahaha Apa apa pun, OST Pandora Hearts sangatlah best T_T

K lah. Alhamdulillah. Semuanya dah selesai. Line okey, sistem okey, laptop okey, semua okey. In shaa Allah, aku terima segalanya dengan hati terbuka :'D

Kbye.

Friday, 3 April 2015

Peperiksaan Online SPA

Assalamualaikum.


TARIKH
PEPERIKSAAN
SEKSYEN
MASA DARI
MASA HINGGA
03/04/2015
PENGETAHUAN AM
A
08:00 MLM
08:30 MLM
DAYA MENYELESAIKAN MASALAH
B
08:45 MLM
09:10 MLM
PENAKSIRAN PERSONALITI
C
09:25 MLM
09:45 MLM

Kawan kawan... Malam nie aku ada exam. Pestime nie. Aku taktau nak baca apa. Aku baca buku Pengajian Am jer laa.


Hahahahahahahahahahahahaha Sungguh tidak lawak --'