Wednesday, 27 June 2018

Tolong Saya - Adobe Photoshop

Assalamualaikum semua.

Siapa guna Photoshop? Saya guna yang CS4 punya. Sejak beralih angin guna Windows 10 dia jadi macam nie pulak :

Takleh nak bukak file JPEG

"Could not complete your request because a SOFn, DQT, or DHT JPEG marker is missing before a JPEG SOS marker"

Boleh je bukak gambar tuu kat Paint lepas tu tukar jenis fail dia lepas tu Save then bukak balik kat Photoshop tapi tapi tapi. Kalau setakat 1 2 gambar takpelah. Kalau gambar tu banyak sampai berpuluh puluh mana tahaaaaaannnn.

Ada cara lain tak? T_T

p/s : Macam dah lama tak update blog. Ada lagi ke yang nak respon HAHA

3 comments:

  1. eheee bab ADOBE maaf kite tak reti nak tolong. x tahuuu guna..

    ReplyDelete
  2. sebelum ni pakai apa?

    ReplyDelete