Thursday, 18 August 2016

Panggilan Ujian Online SPA Kali Ke 3

Assalamualaikum.

Kali pertama lulus. Masa tuu baru lepas habis Form 6. Terus dipanggil untuk temuduga. But, failed. Alaa, yang temuduga paling sekejap kat dunia tuu. Kalau korang rajin follow blog nie, ada laa korang terbaca. Kot. Pengajaran berguna tuu.

Kali ke dua masa aku tengah jadi cashier. Masa tuu aku dah takde laptop. Rosak. Tapi tuu bukan alasan ye. So, aku pinjam laptop bini Yak Jamen. Beli broadband RM40, mintak tukar offday ngan SP, buat ulangkaji sungguh sungguh and apabila tiba masanya untuk ujian... Laptop tuu takleh connect line. Hah! Bencinya aku. Nangis!

"Macam mana exam semalam?"

"Jangan tanyalah! Line takde"

"So, tak dapat lah? Yes, terima kasih. Thanks line, I love you line!"

Kemain happy Dom doanya makbul. Dia taknak aku caw dari supermarket tuu. Taikkk. Kawan apa kau nie? Panggg!

And hari Selasa lepas, ada pihak SPA call aku. Lelaki dan suaranya sangat macho. Dia tanya aku ada dapat panggilan temuduga pembantu pendaftaran tak masa bulan Julai lepas raya? Aku cakap jer takda. Aku pun taktau. Nak bukak laman web SPA aku takde laptop. Nak guna hp, hp aku versi lama punya. Nak harap posmen hantar surat laju laju, sila bermimpi. So, jawab jer laa takde. Dia pun, oh okey okey and off call.

Then tadi, alhamdulillah aku dapat panggilan untuk mengikuti ujian online dan ini adalah kali ke tiga. Macam biasa, aku excited. Mana laa tau ada rezeki. Amin. Lagipun aku dah berhenti keja. And aku taktau aku nak guna apa nanti. Laptop takde. CC? Lagi laa alahai ~



Errr. Korang ada dapat tak? Selamat maju jaya.

See ya.

10 comments: