Monday, 13 June 2016

Jahit Menjahit : Baju Kanak Kanak - Pillowcase

Assalamualaikum.

Fyi, aku dah berhenti keja kat supermarket pada 1 Ramadan yang lalu. Then, hari nie aku start keja jaga stall kuih muih apa semua kat sebuah taman perumahan. Gaji pun okey, alhamdulillah. Cuma tuu laa, aku belum biasa dengan owner.


Here I am

Back to the topic. Hari tuu dah buat Baju Kurung Pahang. Kali nie try baju kanak kanak, Pillowcase lak. Pillowcase? Sarung bantal? Mudah jer buat baju nie. Simple yet cute, I think.


On the way


Ada ribbon ~


Tadaaa!

Nak try and error baju lain lak lepas nie. In shaa Allah. Nampaknya, ketagihan aku untuk menjahit sudah muncul kembali. I need more kain!

See ya.

7 comments:

  1. bestnya pandai menjahit, mana tahu, suatu hari nanti KTC boleh buka butik, kan? :)

    ReplyDelete
  2. wahhh pandai juga awak menjahit ya! mak saya tukang jahit, tapi saya tak pandai jahit. hahahaaa

    anyway jom Join our FIRST GIVEAWAY http://www.vetovirago.com/2016/06/giveaway-sejuk-sedap-ramadhan-2016.html

    ReplyDelete
  3. Wah.. best nya dear pandai menjahit..
    wishlist aina nk belajar jahit satu hari nanti.. insyaallah. =)

    ReplyDelete
  4. rajinnyaaaaa menjahit.. kalo akak memang x siaplaa baju2 tu diknon..

    ReplyDelete