Thursday, 4 February 2016

Buntut, Penyapu, dan Cekelat

Assalamualaikum.

Malam semalam kes buntut ayam beku. Pecahkan guna skru driver. Hani siap patahkan besi skru driver sebab terlalu keras benda tuu. Aku? Melayang sebiji (sebiji ke?) buntut masuk dalam baju Hani. Pengsan aku gelak.

Malam nie kes penyapu berselerak atas jalan. Hahahaha Aku and Hani nak bawak tempat letak penyapu naik. Kudrat tak berapa nak ada. Gedebum. Bertabur penyapu atas jalan. Kah!

Dan kes...

Sejak aku jadi cashier, aku mulai berfikiran nakal. Aku selalu imagine seseorang membeli sesuatu, bayar, dan tinggalkan sesuatu itu di atas kaunter "Untuk awak". Wow. Hahahaha

And, ya, malam ini ia jadi realiti dan aku tidak sangka.

Dia letak cekelat Cloud 9 atas kaunter, bayar empat posen, then tinggalkan cekelat Cloud 9 begitu saja.

"Eyh, nie? Kenapa?"

"Takpe"

"Hah?"

"Takpe. Ambik jer. Ambik, makan"

"Errr, terima kasih!"

Hehehehehe

Erm. Tapi..

T_T

Start moto, jalan. Makan cekelat Cloud 9. Kilat sabung menyabung. Buat tak nampak.

"Wiwit"

Toleh. Senyum.

"Balik dulu"

Angguk dan perhatikan dia berlalu.

Sambung habiskan cekelat Cloud 9.



K. Next?

Esok Jumaat. Payday ~

8 comments:

  1. Bru faham bila baca dua kali. Hahha. Pewittt

    ReplyDelete
  2. Loading na kamek owe. Orang lain dua kali baca dah paham. Kamek dah empat kali baca masih jwak sik paham. Hahah.

    http://angellovesoldier.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Nk sikit cekelat.... haha melayang buntut.. adeh

    Perghhh terliur tgh.. mesti kenyang

    selamat bercuti semua !!

    Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

    ReplyDelete
  4. ahaaa piwit :p hihihi comelnya!!!!
    nk cloud9 gak hikhik

    ReplyDelete
  5. ehem2..haha..cutenya prangai,mk cloud 9 gak..

    ReplyDelete
  6. cloud 9 pun tumpang enterframe ehehe.. weewit =D

    ReplyDelete
  7. dh lama x mkn cloud 9 ni ehh tetiba

    ReplyDelete