Thursday, 10 December 2015

Day 4

Assalamualaikum

Hari nie hari ke empat kerja. Menghitung hari. Tak sangka mampu bertahan. Hahaha Lepas angkut angkut, sapu sapu supermarket, aku pun rempitz gi superstore and teruskan training cashier. Masih gak ada salah dan masalah.

Lupa Tekan Kod

Aku pun taktau nak panggil macam mana. Panggil kod jer laa. Aku selalu lupa tekan nombor kod tuu sampai keluar bunyi tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit panjang. Terkejut, kus semangat. Laju laju tekan butang Clear. Bunyi pun hilang ~

Mana Balance?

Tadi ada sorang customer mintak resit. Aku pun kalut laa ambik resit and bagi kat dia. Pastu aku lupa bagi baki duit. Malu gila dia tanya mana balance. Hahahahahahaha T.T

Gayat !

Aku seorang yang sangat kronik gayatnya. Aku dongak langit pun rasa macam nak jatuh. Tadi ada customer nak beli jam. Jam kat belakang aku jer. Tapi tinggi. Aku kan kontot. Terpaksa laa naik atas kerusi. Tahan jer laa perasaan gayat demi customer sekalian. Haih !

Budak Sugarbun

Siang tadi dak Sugarbun yang bencikan aku masa aku kerja Sugarbun dulu tuu beli aiskrim. Dia bayar kemain muka masam. Aku senyum pun tak balas. Aku tanya nak plastik tak sebab dia tak layan masa aku nak masukkan aiskrim dalam plastik. Eyh eyh, dia buat tak dengar pulak. Dendam sangat dia nie. Sebab sebelum aku masuk keja Sugarbun dulu, dia nombor 1 cantik. Tapi lepas aku keja Sugarbun, aku lak rampas tempat dia. Tuu laa dia marah sampai sekarang. Hahahaha Mengarut --' Napa awak tak suka saya ye? Sebab saya lembik macam sotong eyh? Hihihi

Dak Kedekut Baju T Shirt (DaKeBaTiS)

Masa tunggu untuk di spotcheck sebelum balik tadi, Dakebatis menghampiri. Aku pun jarakkan diri pegi tepi tiang. Aku nampak dia hampiri lagi. Wat taktau jer laa. Tetiba dia tegur aku and tanya nama. Pastu tanya nak panggil macam mana. Aku cakap panggil jer suka hati. Dia pun "Suka hati? Macam mana? Suka hatiii, ooooo suka hatiii. Macam tuu?" Eyh eyh, melawak. Bukan dulu kita sama pasukan dan kau sangatlah kedekut ke? Kah!

Berkenalan dengan sorang lagi akak superstore hari nie. Yang nie pun baik orangnya. Siap tanya "Staff supermarket sana tuu ada bercakap dengan awak tak?" Hehe Ofkos laa ada. Setakat nie diorang baik baik belaka :)

Esok last kot aku training. Entah? Risau lak. Sebab mesin kat supermarket tak sama dengan mesin kat superstore. Habislah aku. Habislahhh...

Tido tido ~

11 comments:

  1. salam ktc hehehe, All the best , insyaAllah boleh la tu

    ReplyDelete
  2. dakebatis??hahahah ada agik..
    apa2 pun good luck ktc....moga dapat jadi cashier yang terbaik!!!

    ReplyDelete
  3. Salam singgah pagi Jumaat dik KTC....semoga sentiasa di permudahkan segalanya yerr...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah! nnt seminggu bertahan!
    hoyeh gogogoooo!!!

    ReplyDelete
  5. seminggu akak berjaya jadia cashier. tahniah :D
    hahaha takleh blah betullah budak sugarbun tu. biarkan je dia dgn perangai dia camtu

    ReplyDelete
  6. best nya dapat kerja, banyak pengalaman dapat.
    nina nk kerja gak tapi mama tak kasi >.<
    good luck kerja akak, semoga terus tabah hadapi segala dugaan, cabaran, rintangan

    ReplyDelete
  7. tahniah ktc.semoga terus bertahan . pengalaman tu penting. :)

    ReplyDelete
  8. kat supermarket tu saper no 1 chantek pulak., hehe2

    ReplyDelete