Sunday, 8 November 2015

TERRRjatuhkan Phone di Sawah

Assalamualaikum.

Nampaknya, hujung tahun nie aku asyik cerita pasal sawah, sawah, dan sawah. Erm, sukati aku laa #senyumsenget. Dan tajuk kali ini sangat laa kasihan. Wakaka

Hari nie gi sawah terpaksa bawak Sera. Dah laa panas ya ampun. Pengsan. Sampai sawah aku tinggalkan dia dalam pondok. Pastu aku tangkap beberapa ekor anak ramak and bagi kat dia buat main. Tapi dipicit, dicabut kaki, dipatah sepit, dan dibunuhnya satu persatu.

"Wah, keluar taik !"
"Hah, keluar air kencing !"
--'

Aku pun gi tolong mak tanam padi. Toleh jer kat pondok, aku nampak Sera tengah main phone. Ambik gambar itu ini. Aku tegur suruh simpan, dia wat taktau. Nak ambik gambar aku tanam padi katanya. Erk. Habislah kalau phone aku jatuh T_T

Pandai jugak ko ambik gambar, Sera. Keep it up.

Dan seperti yang aku jangka, Sera TERRRjatuhkan phone aku. Ya Rabbi. Haha Kebetulan masa tuu bapak dah sampai and ada dalam pondok. Cepat cepat ambik. Penuh tanah kat bahagian kamera and speaker. Nasib baik ada cover T_T Belum sempat pape dia dah menangis dah. Nak pasang niat untuk jeling dia pun aku tak sempat. Haha Tau takut.

Memang win ~

Alhamdulillah laa phone okey. Hope takde masalah susulan lepas nie. In shaa Allah. Huhu Petang petang cuaca mula redup dan nyaman. So, ajak laa dia main kat sawah. Kebetulan Nas pun ada lepas ikut Pak Wi jenguk kambing kat kebun.

Sesuatu yang akan dirindui

Maaf

Ketibaan budak semangat

Dah kenapa letak semua sekali dalam satu lubang?
Pengsan aku gelak.

Esok nak kena teman mak gi majlis graduasi Sera pulak. Jangan menangis macam tahun lepas sudah laa. Tengok Sera nangis, sepupunya si Faiz pun nangis jugak. Kemain penat aku pujuk dua orang sekali. Haha --' Agak agak, Sera jumpa tak entry nie suatu hari nanti? Erm.

K lah. Sangat sakit segala sendi aku nie. Zzz.

28 comments:

  1. Lps ni nak g sawah kena tglnkt rmh laa fon.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erm, tak boleh jugak. Bimbang ada emergency call. Hehe :)

      Delete
  2. syok baca entry ktc :) pic cantik

    ReplyDelete
  3. naseb bek boleh guna lagikk. risauu sudahh

    ReplyDelete
  4. hihihi, simpan je geram bila yang buat jatuh phone kita dah menangis dulu kan. sabor!:)

    ReplyDelete
  5. heee. paling ngeri kan bila budak-budak main phone. bagai telur di hujung tanduk XD hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Tak leh lepas pandang. Sebab tangan diorang tak kuat pegang benda lagi kan,...

      Delete
    2. Haha A'ah kak. Kena alert selalu. Hehe

      Delete
  6. bestnya tanam padi.. menarik jer aktiviti nih...
    p/s: lama juga xmelawat blog cute nih... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan :)
      Saya pun dah lama tak singgah blog akak. :3

      Delete
  7. ahahaha kesiannya mr ramak tu dikerjakan Sera hhuw.

    ps. nasibaik phone still ok huhuh!

    ReplyDelete
  8. kesian ramak tu kena bunuh wahahahaha!
    nasib baik phone akak tu pakai baju, kalau tak taktaulah apa jadi xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Tuu laa guna tutup aurat. In shaa Allah, selamat. Eyh? Hehe :P

      Delete
  9. Hahaha.....habis lah hp...
    Lamak sik gi sawah tok eh....rindu juak..
    Bertahun2 sik ngerja kerja kedak tok aie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah phone okey, Cik Akak. Hihi
      Kamek pun baruk start udik setelah sekian lamanya :)

      Delete
  10. Nasib baik phone tak de apa2 ye. Sera,..sera...
    Cantik gambar2 yg KTC belanja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Haha Alhamdulillah.
      Erk. Pemandangan tuu yang cantik, kak :)

      Delete