Monday, 2 November 2015

Susahnya Cari Hadiah

Assalamualaikum.


Sebelum bukak hadiah : "Apa dalam nie? Aku rasa mesti umpan palsu"
Selepas bukak hadiah : "Hah? Baju? Baju jer?"

--'

Memula memang aku suggest supaya mak beli umpan palsu. Sebab aku memang seorang kakak yang sangat memahami kehendak adik adik aku Nas memang suka memancing. Mak tak setuju. Sebab dia nie belum tahu menghargai. Kang kalau beli umpan palsu, tersangkut pulak hadiah hari jadi tuu. So, beli baju jer laa. Tahan lama sikit.

Baru hari nie aku dapat tau, sedikit susah nak cari hadiah untuk adik lelaki berbanding adik pompuan. Lepas beli kek, aku dan mak jadi bingung jap perah otak last minit tengah tengah pasar. Taktau nak beli apa yang sesuai. Nak beli mainan memang dah tak sesuai. Nak beli buku memang tak minat. Nak beli benda kiut, dia lelaki. Nak beli benda dia minat, belum tahu menghargai. Nak beli baju... "Hah? Baju? Baju jer?" Haha Takde perasaan langsung.

Happy birthday, Nas. 10 tahun dah :)

38 comments:

  1. hahaha kannn, susah nk cari hadiah utk lelaki ni xD klu saya tanya terus je abang saya nk hadiah apa. kang beli ikut suka hati dia taknak pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Tuu laa payah. Last last dah tak surprise dah --'

      Delete
    2. Lagi buntu kalau nak cari hadiah yg sesuai dgn dia & sesuai dgn budget kita :)

      Delete
    3. Haha betul tuu kak Farrah. Kena tengok budget jugak :)

      Delete
  2. comel je. :D
    BV jarang beli hadiah. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Hehe Ada rezeki lebih boleh laa beli :)

      Delete
  3. Alahai comelnya wrapping paper spongebob tuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comellll siap bereben-reben lagi ;)

      Delete
    2. Haha Ambik mudah jer, kak. Hias dengan reben pun jadilah XD

      Delete
  4. heee. memang susah cari present untuk lelaki kan.. kena perah otak sehabis mungkin -_-

    ReplyDelete
  5. Hahahah kaaaan? Aku haritu dekat nk mereng kepala fikir hadiah apa yg best utk anak buah lelaki. Perempuan senang.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Yups. Entah kenapa laa susah sangat --'

      Delete
  6. hahaha kite beli dompet je utk adik lelaki. kahkah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dompet. Erm. Kalau dah sekolah menengah maybe boleh aa. Kalau yang nie... Erm... --' Haha

      Delete
  7. hihi selalu kat adik Warrdah bagi hadiah tepunggg.. :P haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Kalau bagi tepung tuu memang dah lain cita :P

      Delete
  8. yes T_T
    one of the hardest thing la jgk haha
    last last tanya je apa ko nak ahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Susah laa nak kasi surprise kalau macam nie XD

      Delete
  9. Cuba beli gadjet mcm tablet ke for sure di tak ckp mcm tu kan...malah happy good lucky.. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Semua pun happy go lucky kalau dapat gadget :P

      Delete
  10. Haha.. Kdg2 bab nak cari hadiah mmg menemui jln buntu...

    ReplyDelete
  11. Sabar jelah, saya memang fail bab hadiah utk lelaki. sampai ayah punya hadiah pun tak tahu nak buat apa, naseb ada sorg abag dan sorang adik, yg lain perempuan semua so senang !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Kan. Pompuan bagi apa pun dia suka :P

      Delete
  12. I'm suck at giving gifts too. That's why I never give presents to anyone. hahaha. Epic fail!

    ReplyDelete
  13. hahahahaha.. susah rupanye ya nak cari hadiah untuk org lelaki ni.... happy bday Nas.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu laa IY jangan memilih sangat kalau orang bagi hadiah :P
      Erk, thanks *wakil hehe :)

      Delete
  14. Yup susah nak cari idea bila time nak bagi hadiah bagai ni...

    ReplyDelete
  15. Hahaha,.....ng gaya du dik..
    Akak pun,...berpusing ulo pyg..haha

    ReplyDelete
  16. waah wah.. adik omey baru 10 tahun.. adeh ahkak terasa tua..

    ReplyDelete