Wednesday, 11 November 2015

Buat Kad Kahwin Sendiri

Assalamualaikum.

Siapa punya kad kawen nie? Aku? Sudah tentu. Sudah tentu bukan. Salah seorang sahabat aku yang nak kawen hujung bulan nie. So, dia mintak aku design kad kawen untuk dia. Kebetulan aku free so buat jer laa. Mana laa tau esok lusa hari aku pulak kan. Ahaks.

Pestime wat kad kawen cemnie. Selama nie aku buat surat jemputan kenduri yang simple mimple tuu jer. Agak mencabar jugak laa sebab laptop aku dah nazak. Ditambah pulak selera kita yang tak sama nie kan. Aku ke kiri, Fini ke kanan. Aku letak anak panah, Fini nak love love. Tapi inilah dia peluang untuk tambah pengalaman :)

Doodle
Buat doodle guna Paint Tool SAI and edit edit guna Adope Photoshop CS4.

Nie yang mula mula aku buat tapi Fini cakap "nampak macam too eksaited laa"

So, aku buat semula doodle yang lebih sopan santun

Edit
Edit yang lain lain tuu aku guna Adope Photoshop CS4. Font yang comel comel boleh download kat DaFont ye. Ada banyak pilihan.

Template
Template aku guna Microsoft Words jer. Saiz A4, tiga column. And Fini nak tema putih - ungu.

Ting !

Pssst. Doodle kat page 3 tuu Fini ambik dari Google. Berkenan katanya. Kepada owner, harap halalkan ye :)

Aku tukang design jer k. Pastu tanya berkenan ke tak. Mana yang tak berkenan tuu aku edit semula. So, just ikut apa yang bride to be nie nak laa. Lain lain hal seperti print dan sebagainya, bakal pengantin sendiri yang uruskan. Aku tak campur dah. Hehe

Maaf, sengaja blur. Jangan tanya kenapa backgroundnya berwarna warni :3

Alhamdulillah. Urusan kad sudah selesai. Dah diedarkan dah pun. Thanks sahabat sebab bagi kepercayaan kat aku. Maaf andai ada yang TERRRkurang. Tak sangka awak nak kawen dah :')

Kepada semua bakal pengantin, aku doakan urusan kalian dipermudahkan dan berjalan dengan lancar. Semoga yang terbaik untuk korang semua. Amin, in shaa Allah :)

Who's next?

56 comments:

  1. tahniah untuk bakal pengantin!
    comel eh kad kawen kedak ya....

    ReplyDelete
  2. pandai KTC design kad kawen- simple tp comel
    btw congrats to both bride n groom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa jer kak. Lagipun tuu idea bersama B2B jugak :)
      Hiks. terima kasih *wakil :P

      Delete
  3. huhu, nanti kalau nak kahwin nak design kad sendiri lah, jimat duit kih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah. Boleh jer Cik Miela. Jimat laa sikit kan. Hehe :)

      Delete
  4. Sangat sangat comel drawing tu :))

    ReplyDelete
  5. woahh bestnya design kad kawen. saya teringin nk buat camni. bilalah agaknya kakak saya nak kawen ni, nak design kad. kekekeke :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Kemain XD
      KTC doakan kakak Mazni cepat cepat kawen. Amin :P

      Delete
  6. comellll sangatt hehe. nanti kawen nak design macam ni jugak lah murah pun murahhhh kan hehe. congrates to your friend :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jer. Hehe A'ah. Jimat :)
      Kawen jangan lupa jemput :P
      Btw, thanks *wakil haha XD

      Delete
    2. InsyaAllah. moga ukhuwah yg terbina dalam laman sesawang ni membawa kepada ukhuwah di alam realiti jugaaa aminnn.
      kamu asal sarawak eh? kita ada juga 2 3 orang kawan dari sana :D

      Delete
    3. In shaa Allah. Amin. Harap begitu :)
      A'ah. Oh, yeke. Baguslah kalau macam tuu ^^

      Delete
  7. berbakatnya KTC ni . jimat kos buat sendiri, nanti kawen jemput tau ! hehee

    ReplyDelete
  8. wahhh..memang comell sangat sis...kreatif.. :):)
    salam kenal...

    ReplyDelete
  9. weeeeeeee sumpah comel!!!
    kakak qila mmg nak buat doodle pun nnt huhu!!!!!!
    <333

    ReplyDelete
  10. Comel gilaaaa. Nanti boleh la buatkan kite punye (Entah bilanya nak kahwin pun tak tau hahahah) XD

    ReplyDelete
  11. Cantiklah kad kawin tue...hehe nasib baik saya dah kawin, kalu tak, boleh saya tempah dengan akak... =D

    ReplyDelete
  12. Comelnya kad kahwin !! Hehehe. Lepas ni boleh la tolong design kan kahwin untuk kak Fatin pulak. hihi. Just kidding :D

    ReplyDelete
  13. cantiikkk..kretipnya ktk..blh bkk bisnes..heehhe

    ReplyDelete
  14. comel lah ! pandai design!
    nanti saya kawen pun tolong designkan k.. hahahaha

    ReplyDelete
  15. wah comel gambar kartun kad kahwin tu :-)

    ReplyDelete
  16. cantik.. nti nk khwin leh wat kad sndiri kan

    ReplyDelete
  17. Kejawak upa eh...comel jak kartunnya tek..

    ReplyDelete
  18. Kreatifnya.. Cantik hasil kad kahwin tu.. Boleh ambil tempahan lepas ini..

    ReplyDelete
  19. waaa...pande naaa molah kartun ohhh...mek langsung xpande...keras gilak tgn ehhh....hahahahha

    ReplyDelete
  20. boleh jadi bisnes besar ni.. hahaha. Maklumlah time cuti ni banyak yang nak langsungkan perkahwinan.

    ReplyDelete
  21. wahh sonoknyer nak kawenn tuuu ., ;p

    ReplyDelete
  22. KTC boleh bukak bisnes design design ni :)

    ReplyDelete
  23. Tahniah KTC! Great job!
    Tahniah juga buat Fini dan pasangannya :)

    ReplyDelete
  24. Eh, comelnyaaa! Tetiba rasa macam lg berkenan dgn yg versi excited tu. Hahaha

    ReplyDelete