Tuesday, 15 September 2015

Let's Survive

Assalamualaikum.

Lepas gagal UPU hari tuu, aku pegi buat rayuan dengan penuh keazaman. Dan semakan keputusan rayuan telah bermula pada jam 12 tengah hari tadi. Result? Alhamdulillah. Tahniah buat diri sendiri.




Bestnya, Ya Allah. Nie antara pilihan teratas yang aku buat hari tuu. Tapi apasal kat UiTM Kampus Puncak Perdana pulak? Jauh. Jauh gila. Entah laa. Taknak laa menyusahkan sesiapa lagi. Tak boleh pentingkan diri. Anggap sebagai bukan rezeki?

Sangat sakit.

39 comments:

  1. eh tak pergi ke? alah sayang pulak

    ReplyDelete
  2. moga ada rezeki tempat lain pulak. gudlak awaaaa :*

    ReplyDelete
  3. ala nape tak gi...
    hehe its okay!
    rezeki allah utk awk ada ok <333
    goodluck in everything sistah!

    ReplyDelete
  4. X g ke dik? Uitm puncak perdana not that bad tau :)
    All the best!

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat gi belajar lagi..
    insyallah mesti ada rezeki di tempat lain

    kucing popular

    ReplyDelete
  6. salam singgah,

    InsyaAllah , kalau pergi all the best menempuhi degree.
    kalau tak , insyaAllah nanti Allah hadiahkan yang lain . InsyaAllah, jangan putus asa oke

    ReplyDelete
  7. tahniah.. semoga buat keputusan yang terbaik.. all the best..

    ReplyDelete
  8. hahaha tahniah! bolehlah join anak sedagah gua kat sana. tp dia dah senior tahun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak sedagah kak jira laki ke perempuan?

      Delete
  9. Tahniah dik...in shaa Allah...semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  10. tahniah.. tapi kenapa xpergi??? Fikir masak2 dulu ya.. moga dpt buat keputusan yg baik untuk diri sendiri dan org lain..

    ReplyDelete
  11. Congrats KTC- susah nak dapat peluang btw goodluck..rezeki dimana2 :)

    ReplyDelete
  12. Haa ya rezeki dimana mana. Apa apa pun good luck sis =)

    ReplyDelete
  13. Gdluck dikk.. Adalah tu rezeki kat mane2 nanti :)

    ReplyDelete
  14. all the best, walaupun jauhhh, usahalah yg terbaik ya :)

    ReplyDelete
  15. bagus kos ni.untuk bahagian management.semua tempat boleh pergi.inshaAllah.
    good luck :)

    ReplyDelete
  16. Tahniah KTC! Sayang dear kalau lepaskan... Ni course yg boleh pergi mana2 yg you nak... Sebolehnya jangan la lepaskan... Don't become like me ... dah dapat degree tapi tak dapat nak habiskan... peluang bukan selalu datang... cuba la...

    ReplyDelete
  17. congrats! tak pergi sebab jauh dari rumah ke?

    ReplyDelete
  18. wahhhh.. tahniah ktc...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^)

    Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  19. Congrats Elina. Tapi, Elina pergi ke tak ni?

    ReplyDelete
  20. Ohya.. Kenapa tak pegi ? Kenapa jauh pula ? Awak duduk mana? Mesti ada sebab kan .. tapi, sayang jugak lah.. kalau atas sebab menyusah kan org tu menyusahkan mcmana ye? Yelah dik.. Sebab bukan semua orang bertuah & menyusahkan tu haa.. akak curious. menyusahkan macamana. hehee.

    sebab akk pun duduk selangor. akak ank pertama yang study jauh. Dekat kelantan. That time akak NAK sangat study. AZAM membuak2.. Akak terfikir kan sebab taknak susahkan orang lain lah akk tetap dgn pendirian nak sambung study walaupun jauh , bila jauh dapat belajar berdikari sendiri.. sampaikan seminggu nak masuk tu pun akk fight gila2 dgn parents... Sampai mak akak sedih bila after all .... akak cakap "Please lah mak. kasi ikin pegi.. For the first & last thing ikin nak. Plis izinkan .." #sis sebak .. hehehee


    and now, akak part time degree kat shah alam. Alhamdulillah... I'd learn many things atas dasar 'taknak susahkan orang lain dah..'

    btw, all the best yee... akak saje buat citer sedih harini.. kemain akak buat slogan paling panjang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia duk Sarawak kak. tudia jadi lg satu entri sat lg komen akak naurah. mst Siara tgh usahakan jgak skrg ni. kita doakan je utk dia k.

      Delete
  21. Tahniah dik..
    InsyaAllah rezeki di mana2..
    Buat keputusan yg terbaik :)

    ReplyDelete
  22. Tahniah dik....syg kalau tak pergi...tu pandangan akak.
    Tapi kalau ada reason yang reasonable ada hikmah apa yg berlaku.

    Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

    ReplyDelete
  23. Tahniah lah. Dari Sarawak terbang ke Puncak Perdana. Wow. Buatlah keputusan yang terbaik :D

    ReplyDelete
  24. Jgn driven dgn cakap org lain. dis is ur result, ur application, ur study, ur future. u urself decide dgn family. mcm mana financially, mentally n physically ready utk embark on a new journey dkt semenanjung k. byk cabaran. just know wadever ur decision is that, ramai bdak2 blogger kat sini yg sokong k. pergi o tak pergi dats ur decision. we gotta respect u for dat. jgn stress k. take ur time.

    ReplyDelete
  25. Tahniah, KTC. Dah confirm tak pergi ke ni?

    ReplyDelete
  26. Tahniah adik !
    Wah, uitm puncak perdana tu. Dekat je dengan tempat akak. Akak study kat uitm puncak alam :)

    ReplyDelete
  27. wahh tahniah akak! dpt uitm juga rupanya! puncak perdana jauhla dri tmpt akak kat sarawak.. moga tabah. hehe. nnti next sem saya pindah puncak alam, dkt dgn puncak perdana. bolehla kite jumpa ye :D

    ReplyDelete
  28. wahh Alhamdulillah. tahniah KTC. btw, sya ada kwn dkt puncak perdana course yg sama dgn KTC.

    ReplyDelete
  29. tahniah =) fikir bebaik..
    semuanya ada hikmah.. bagus la jauh ehehe boleh blaja berkelana..

    ReplyDelete