Sunday, 20 September 2015

Berjemur di Tepi Pantai

Assalamualaikum.

Last minit punya rancangan. Rempitz gi pantai. Satu jam plus plus. Memula singgah Pantai Alit, Kabong. Nice tapi panas gila. Takde tempat berteduh. Pengunjung pun takde. Yang ada hanya dua tiga orang penduduk bawak naik hasil tangkapan dari laut.

Stoking sukan pun boleh

So, teruskan perjalanan ke Pantai Tanjung Kembang, Kabong. Jauh sikit tapi kat sini meriah. Pengunjung ramai. Tempat berteduh ada. Chalet pun ada sapa sapa yang nak bermalam tuu.

Silakan masuk

Parking jer mana mana

Chalet

Berpeluh aku menapak sampai sini

Wahaha Rambut dia dah pendek !

Mandi lew puas puas

Bayangan gurauan

Mr Crab dan janda jandanya tidak termasuk aku

Anyway, terjumpa tapak sulaiman. Pestime tengok live. Hidup lagi. Taktau kenapa aku rasa seram tengok benda nie. Tapi bebudak nie laa nak ambik. Nak tunjuk kat mak, katanya. Aku cakap jangan, diorang tetap nak ambik jugak --'

Hidup lagi

Dah meninggal dunia

Sebelum balik singgah Pekan Kabong jap. Pelik family nie. Dah nak balik baru ingat nak beli air dengan jajan. Terkumat kamit mulut aku makan popcorn atas moto sepanjang perjalanan balik. Kah !




Best tapi panas. Apa apa pun, alhamdulillah. Selamat pergi balik. Hope nanti dapat lepak lepak sini lagi. In shaa Allah.

Night.

50 comments:

  1. mcm comel je chalet tu KTC..colourful lagi

    ReplyDelete
  2. wah bestnya berjimba tepi pantai. aku dulu pernah separuh hari mandi laut dan berjemur, balik rumah baru sedar jadi negro sekejap, hahahaha :'')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Memang tak sah aa kalau lepas gi laut tak jadi negro :P

      Delete
  3. Comelnyaa starfish tuu. Tapi, kalau nak pegang. Seramm jugak. Tak pernah jumpa lagi. :)

    ReplyDelete
  4. cantik semua gambar2.. pki kamera pa?

    ReplyDelete
  5. cantikchalet2 tu... menyerla betul warnanya...

    ReplyDelete
  6. wah menarik
    mcm sonok je kalau dapat bercuti ke situ :)

    ReplyDelete
  7. Nampak lawa,, nampak lawa... :D

    ReplyDelete
  8. KTC, nampak menarik la tempatnya... nice view~~~
    tapi kat mana ek ? haha sorry Ct fail Geog dulu...

    ReplyDelete
  9. kesian kat si Patrick tu.. hihihihih... best berjemur nampak.. :D salam aidiladha..

    ReplyDelete
  10. perempuan ride motorcycle sangatlah win. sambil kunyah popcorn lagilah win. haha. anyhoo. rindu KTC with ur style. laid back, simple shot pictures. gallery nampak cantik je. xde edit2. nampak tak permainan anas? lama x muncul, tiba muncul feeling cakap omputih. haha. westernization sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Winner ! Kah.
      Okey. Game apa yang Anas cuba mainkan nie?
      XD

      Delete
  11. Bestnya jemur2, mandi-manda kat pantai :)
    Salam Aidiladha, KTC

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala. Hehe
      Tengkiu, Kak Farrah. Salam Aidil Adha too ^^

      Delete
    2. Comel pulak akak tengok chalet sebijik2 kat tepi pantai tu. Colourful!

      Delete
  12. Lama aku tak pergi laut berbikini disana.hmmm

    ReplyDelete
  13. Woww starfishhh xD patrick! Cantiknya. Teringin nak pegang

    ReplyDelete
  14. Haaaa.. bestnye ! dah lame tak jejak pantai ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe In shaa Allah. Ada rezeki nanti datang aa lepak lepak kat pantai :)

      Delete
  15. Bestnye laa haii, main2 pantai..

    ReplyDelete
  16. meh ke Pantai Rang Bulan pula hehe http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/09/pantai-rang-bulan-kota-belud-sabah.html :)

    ReplyDelete
  17. hye KTC ehehe CT datang ni =)
    hehe family yang pelik2 tu besh.. kalo CT slalu lepak tepi pantai ngan mami dedi gak..
    tapi skrang jerebu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Sekarang nie jerebu. Kena kurangkan aktiviti luar :)

      Delete
  18. Cantiknya pantai tu KTC, lama betul rasanya tak pergi pantai ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik, alhamdulillah :)
      Yeke. Nanti ada masa ada rezeki, boleh laa lepak lepak pantai :)

      Delete
  19. wak penah smpi pantai kabong ni masa cuti balik umah panjai selalang tuu., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tuu wak. Nanti kalau gi lagi calling calling. Haha

      Delete