Monday, 31 August 2015

Our Merdeka Celebrations

Salam kemerdekaan.

Merdeka tahun nie aku sambut dengan pegi konvoi. Bukan konvoi merdeka. Tapi konvoi sebab adik aku si NGS nak beli buku. Kekeke Sarikei sekali lagi :)

NGS cakap nak pegi Kedai Buku Saujana. Aku taktau pun ada kedai buku lain kat Sarikei selain Anthonian. Maka, sampai jer kat Sarikei terus park moto and jalan kaki. Misi mencari Kedai Buku Saujana bermula !

Tidak dapat dinafikan, sebagai kaum hawa, aku, mak and NGS bukan sahaja mencari Kedai Buku Saujana. Malah saujana mata memandang barang barang yang terjual di sana sini. Hahaha Nasib baik ada bapak yang selalu membawa kami kembali ke pangkal jalan XD

Punya laa penat pusing satu Sarikei carik Kedai Buku Saujana.

Tau tau kedai tutup.
Okey, maaf diterima --'

Nampaknya kita salah waktu nie. Pegi Anthonian pun tutup. Pffft. Maka, merayau rayau laa kami anak beranak di sekitar Sarikei. Alang alang dah sampai. Apalagi, cuci mata cuci dompet ler. Dompet mak. Hahaha

Taman Merdeka :)
Port hilangkan penat.

Singgah Everwin.
Mak and NGS nak beli selipar.

Comelkan? Hahaha
Tak sabar nak buat biskut Hello Kitty :P

Rumah baru untuk family si tikus :)

Beli buah dulu.
Pilih pilih.

Hari tuu aku tak dapat masuk Souvenirs House. Alhamdulillah, hari nie singgah jap sebelum balik Saratok. Sapa sapa datang Sarikei tuu, boleh laa singgah kedai nie. Banyak souvenir untuk dibawak balik. Boleh buat kenangan. Aku beli gelang, NGS beli keychain ketupat :)

Sempat ambik gambar nie jer dalam kedai tuu.
Bateri fon dah nak meninggal dunia.

Alhamdulillah. Selamat pergi, selamat kembali walaupun jalan raya sangatlah sibuk hari ini. Sampai jer kat rumah, satu family layan movie Mat Tudung lakonan Fizz Fairuz, Nelydia Senrose, and Izzue Islam. Lawak gila nyah. Hahaha Sapa belum tengok tuu, layan jer !! XD

Anyway, selamat menyambut hari kemerdekaan buat semua. #sehatisejiwa. Ohoho ! Sehati sejiwa? Tema tahun nie buat aku rindukan AR, lovely kazen.


Good night !

38 comments:

  1. KTC nanti up entry biskut elo kiti - mesti cute kan..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu laa. Hehehe In shaa Allah, kalau dah buat nanti update :)

      Delete
    2. sokong! nak tengok biskut hello kitty

      Delete
  2. Shopping merdeka.. hihihi.. apa2 pon selamat hari merdeka... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde maknanya shopping XD
      Tengkiu. Selamat hari merdeka jugak :)

      Delete
  3. macam best je pergi sarikei? ada waterfall tak kat sana? XD. haha mat tudung yes boleh tahan lawak gaklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best best :)
      Waterfall? Sorry, KTC pun tak pasti pasal tuu.
      Kan. Hehehe Gelak sakan layan Mat Tudung XD

      Delete
  4. bestnye...xpernah lgi smpai sarawak....moga suatu hr diberi kesempatan untuk ke sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah. Nanti ada rezeki, datanglah Sarawak :)

      Delete
  5. cntik umah hamster.. klau ad mse tnjuklh hmster u. mirul akn beli hamster w.w sepasang 11/9. sebab yg ad ni tk mhu bgi anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan hamster. KTC pun tak pasti tuu tikus spesies apa.
      In shaa Allah, kalau ada masa nanti KTC share :)
      Oh yeke? Kalau dah beli nanti jangan lupa update okey ^^

      Delete
  6. dapat gak jln2 cuci mata hari merdeka ...

    ReplyDelete
  7. jalan jalan saya dirumah sahaja. cute hello kitty cutter ke tu?

    JEMPUT KE BLOG | TAK SABARNYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey laa tuu duduk rumah :)
      Entah laa. KTC pun taktau nama benda tuu. Hahaha XD

      Delete
  8. alahai comelnyaaa hello kitty tu, nanti buat biskut. jangan lupa update! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun berkenan ngan cookie cutter tu. Comel bebenor!

      Delete
    2. Oh, cookie cutter eyh nama dia. Haha A'ah. Comel. Murah lak tuu ^^

      Delete
  9. ni namanya lain dicari lain yg dapt

    ReplyDelete
  10. siannya jalan nak pergi tuu tapi tutup plak. xda rezeki la masa tuu

    ReplyDelete
  11. Salam sehati sejiwa, KTC.
    Kiranya buku jelah yg tak dapat ye,.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, Kak Farrah :)
      A'ah. Buku jer laa yang takde :)

      Delete
  12. Kite pun nak ke Srwk nanti.. insyaallah bulan oktober ni. ada program di IPG Kuching

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke? In shaa Allah. Tak lama lagi tuu. Hehehe

      Delete
  13. wahh cam best je kedai souvenirs tuh.... meh arr join giveaway kita... kita pon nk kasi souvenirs jugak ni.... salam kenal dr jindrisska yer :D

    ReplyDelete
  14. Owhh kat sarekei..x pernh lgi Lya smpai cna.

    ReplyDelete
  15. Syokkk betul hari merdekaaa diaa.. Huhu

    ReplyDelete