Thursday, 20 August 2015

Merayu Rayu

Assalamualaikum.

Ini bukan entry rayuan cinta. Ini pasal rayuan UPU untuk manusia seperti aku. Teringat kata kata Cikgu Hashim masa taklimat IBI Dana Pendidikan Dr Hamzaid beberapa bulan lepas.

" Rayuan tuu bukan bermaksud awak merayu rayu nak masuk U pastu diorang kasihan and terima rayuan tuu. Bukan macam tuu "

" Tapi, contoh laa budak semenanjung dapat tawaran study kat Sarawak. UNIMAS contohnya. Tapi diorang taknak sebab jauh ke apa ke. Kekosongan tuu laa yang akan awak isi. Maksudnya, kalau masih ada kekosongan, in shaa Allah rayuan akan diluluskan "

Aku tak mengangguk, tak jugak menggeleng. Aku dok tengok muka Cikgu Hashim tuu. Hurm.

Hari nie dah buat rayuan. Aku terima jer nanti. Kalau ada rezeki, alhamdulillah. Kalau takde, cari laa jalan lain. Hidup nie kan banyak simpang siur nya --'


Oh ye, aku terpilih untuk Program IBI Dr Hamzaid tuu tapi aku tak ikut pun. Banyak hikmahnya. Alhamdulillah.

Night.

25 comments:

  1. Yelah, mintak jelah dulu, mana lah tau kalau dapat ke, boleh pergi sarawak.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arpiiz, KTC memang dah kat Sarawak. Hehehe

      Delete
  2. KTC ada mohon biasiswa dr hamzaid ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. da dpt ye ? dulu skolah ada bgi borang biasiswa mase stpm dulu. yg sekali dgn fail biru klau x silap. ada dpt x ?

      Delete
    2. A'ah. Dapat tapi saya tak gi.
      Awak pun ada mohon ke?
      Fail biru? Lupa laa pulak. Rasa rasanya takde.

      Delete
    3. mohon masa memula sem 2 tak silap. sekali dgn fail dia bagi. bkn yg IBI Kolej Alpha tu. ntah la. bce entry ni baru teringat dulu satu kelas ada isi borang tu. GPK f6 yg bagi

      Delete
    4. Saya rasa takde kot kalau tak silap.
      Macam mana dengan biasiswa tuu?

      Delete
    5. xtau. ntah pe citer ntah biasiswa tu. lesap hilang berita. klau kwn lain ada dpt, msti da heboh.

      Delete
    6. Laa, yeke. Saya dah tanya classmate. Kami just dapat Dr Hamzaid tuu jer. Masa awal Sem 3.

      Delete
  3. Moga ada peluang untuk Elina. Insya Allah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah. Tengkiu Kak Farah :D

      Delete
    2. kak Farah katne ea? lama tak nampak

      Delete
  4. Akak doakan yg terbaik utk KTC :)

    ReplyDelete