Monday, 3 August 2015

Google Adsense dalam Blog. Adakah Status Glitterati Nuffnang akan Berubah?

Assalamualaikum wbt.

Kelmarin aku hantar ticket kepada pihak Nuffnang. Nak tanya adakah status Glitterati Nuffnang akan menjadi Non Glitterati jika letak Google Adsense dalam blog. Yelah, Nuffnang kan sensitif. Hohoho Mungkin ada antara korang yang dah tau. Aku taktau pun pasal nie. Kuikuikui.

Anyway, baru hari nie dapat jawapan. Harap bermanfaat buat semua :)


Aku tak pasti aa nak letak ke tak lepas nie. Sebab aku belum paham sangat pasal Google Adsense. Saja jer aku tanya. Nak borak borak an staff Nuffnang jer sebenarnya. Hahaha

Kbye.

34 comments:

  1. suka tu borak dgn staff nuffnang... hahahahaha.... btw pencerahan yg baik...

    ReplyDelete
  2. Eh, tak hilang ye status tu.? hehehe, boleh lah letak iklan banyak2..xD

    ReplyDelete
  3. wahh ! seronok laa kalau tak berubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups. Sila gunakan peluang nie sebaik baiknya. Hehe

      Delete
  4. Elok juga tanya..puas hati..dah clear kita pun senang hatikan,.alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups. Alhamdulillah. Harap dapat bagi pencerahan kepada blogger lain jugak :)

      Delete
  5. sebelum ni ingatkan takleh letak. sebab takut nuff buang glitterati >.<
    thank you tolong tanyakan kat nuff

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome. Lepas nie boleh laa letak Google Ads pulak :)
      Happy blogging :)

      Delete
    2. takpe jangan risau.tak kacau pun :D

      Delete
  6. Haha, ingat kan kalau letak kena lucut jawatan. hew2. lega2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. KTC pun fikir macam tuu jugak dulu. Hehe

      Delete
  7. niat di hati nak letak google adsene kat blog tapi blog tak penuhi kriteria dia pulak huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa yeke. Saya pulak tak pasti lagi. Tengah tunggu result :)

      Delete
  8. Tak berubah status pun. Pehni boleh lah letak sekali nuffnang & adsense =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Gunakan peluang nie sebaik baiknya :)

      Delete
    2. kak sha ni power tau bab2 adsense ni.pergi blog dia. ada tips :D

      Delete
  9. ramai je yang letak nuffnang dengan adsense dalam satu blog.okay je :D

    ReplyDelete
  10. wahhh bagus info ni thanks!

    ReplyDelete
  11. even join nuffnang ni dah dekat setahun lebih, hasil kutipan ciput je.hahah.. dah la tak berapa faham benda benda ni semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena usaha lebih. Hehe In shaa Allah nanti ada laa tuu :)

      Delete
  12. cuba borak dengan nuffnang lagi, tanya kenapa status tu tak berubah kalau ada google adsense.. ehehehehee~ ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha In shaa Allah. Tunggu mood berborak datang :P

      Delete
  13. Fyda pun ada letak gak dlm blog...yer lah..nuffnang punya..mcm kurang ads jer.pastu asyik lambang biru jer...so try ads google pulak..memang byk la ads dia..tapi dlm blog Fyda ..kedua-duanya ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey laa tuu kan. Hehe Bertambah laa income :)

      Delete
  14. Oh, boleh letak la rupanya. Akak pun teringin nak letak tapi takut status berubah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Hehe So, lepas nie boleh laa letak ^^

      Delete