Monday, 27 July 2015

Ikan Labang 10 KG

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, rezeki Syawal 2015. Bapak dapat seekor ikan labang. For ur info, bentuk ikan labang hampir sama macam ikan patin. And Saratok sangat popular dengan ikan labang. Datang aa Saratok *promote XD

Fresh from Sungai Krian :)

Berat 10 kilo plus plus.

Serafina :)

Sera, tuu bukan bantal peluk --'

Daddy ku yang sekseyhhh.

Alhamdulillah. Dah jual dah. Hehe Tokey Cina yang beli. Sekarang nie, harga ikan labang mencecah RM60 sekilo. Kat tempat aku aa. Paling berat bapak aku pernah dapat 18 kilo plus plus. Tapi masa tuu harga dia murah lagi. Takdelah sampai RM60 sekilo. Kalau tak silap aku sekilo RM45 jer. Aku pun tak pasti apa yang menyebabkan ikan nie mahal. Maybe rasa dia sedap lemak lemak berkrim kot? Taktau aa.

K laa. Thanks for reading :)

36 comments:

  1. MasyaAllah besarnya..alhamdulillah rezeki..ini pertama kali PC dengar nama ikan labang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.
      Hurm. KTC pun tak pasti nama sebenar ikan nie. Kekeke

      Delete
  2. alhamdulillah rezeki.. besar sungguh ye

    ReplyDelete
  3. haaa cano nak angkat dr pancing tu,,hebat lah

    ReplyDelete
  4. Assalam...besarnyer ikan....

    Salam lebaran dan salam ukhuwah dari BUNDA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. Salam lebaran too, Bunda :)

      Delete
  5. errr besonya ikan, tak patah ke pancing tu? :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang nie bukan pakai pancing, Kak Long Zyra :)

      Delete
    2. hbs tu pakai apa? KTC?

      Delete
    3. Pakai... Alaaa. Saya taktau aa apa nama benda tuu dalam BM. Haha XD

      Delete
  6. huiyooo, saya tak pernah dapat ikan besar tu..huhuhu

    ReplyDelete
  7. besar sangat gak ikan tu akakk.. nampak sedap buat makan hehehe xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Cindy nak ke makan ikan besar macam nie XD

      Delete
  8. Ikan Labang ni bukan ikan Patin ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan. Ikan patin lain. Cuma rupa dia hampir sama dengan ikan labang :)

      Delete
  9. Ya allah bestnya dapat ikan besar mcm tuh, buat pangganng cicah air asam

    ReplyDelete
  10. Humangaihhh! Besornya! Ini boleh jamu satu kampung nih! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekeke A'ah. Satu kampung kenyang XD

      Delete
    2. Akak klu dapat seekor besar macam tu, sure pening tak tahu nak buat apa... ;)

      Delete
    3. Haha Tuu laa kak. Jual jer laa ^^

      Delete
  11. besarnya.. takut plak .. haha goreng pon sodap

    ReplyDelete
    Replies
    1. KTC pun seram tengok secara live. Haha Goreng pun sodap. Tak muat kuali XD

      Delete
  12. waaaa.. besarnya ikan.. hehe

    ReplyDelete
  13. mak aikkk besarnya...
    bentuknya macam patin

    ReplyDelete
  14. pehhh besarnyaa. nak masak pun takut. hehe

    ReplyDelete
  15. besar giler ikan ni...tapi tak penrah g Fyda makan..tumpang tanya...kalau masak boleh masak apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh masak macam biasa. Macam ikan ikan lain jugak. Masak ikut selera masing masing :)

      Delete