Sunday, 26 July 2015

4 Ketagihan Utama di Internet

Assalamualaikum.

Tadi aku tengok TV, diorang share pasal ketagihan terhadap internet. Berikut adalah empat ketagihan utama...

Ketagihan Melayari Laman Sosial

Leka sangat chatting dengan kawan lama or tambah kawan baru sampai tak sedar masa berlalu. Pastu ada pulak yang sibuk menghadap laman sosial nak kumpul followers and likers ramai ramai. Pffft. Antara laman sosial yang paling hot sekarang nie adalah Facebook, Twitter, Instagram, WeChat, WhatsApp, and... Blog? *Sentap. Huhuhu Aku pun ketagihan melayari laman sosial. Haha Tapi aku ada blog dengan WhatsApp jer. Oh, adakah aku penagih blog? XD

Ketagihan Bermain Permainan dalam Talian (Online Games)

Biasanya, kita ambik masa yang lama untuk bermain games. Leka sangat menghadap games sampai tak dapat nak buat keja lain dah. So, masa terbuang macam tuu jer. Kualiti hidup pun boleh terjejas. Anyway, aku kurang sikit main games. Mungkin sebab line aku slow kot? XD

Ketagihan Membeli Belah secara Atas Talian (Online Purchase)

Sekarang nie dah popular sangat dengan online shopping. Tawaran pun hebat hebat sampai kita tak sedar duit mengalir keluar bak empangan pecah. Kachink ! Jangan sampai tertipu sudah. Aku pernah sekali online shopping. Tuu pun sebab free guna voucher. Kekeke Anyway, aku muntah hijau dengan orang jual pil... Tut tut tut. Rileks rileks jer jual secara terbuka kat internet. Dak dak kecik macam aku pun TER-baca dan TER-tengok benda yang tak sepatutnya... Iskh --'

Ketagihan Bahan Lucah atau Pornografi

Biasalah kan. Penggunaan internet adalah sangat meluas. Semua benda pun boleh search kat internet. Termasuklah bahan bahan yang tidak sepatutnya. Nie ketagihan paling serius dan kronik rasanya. Sampaikan blog aku pun turut terlibat sama.


Kuikuikui --'

32 comments:

  1. Hahahaha, yang bahan lucah tu mmg betul, test taip perkataan buah dekat google, mesti yang bukan buah keluar dulu..xD

    http://arpiiz001.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pffft. Tuu laa kan. Biasanya macam tuu laa --'

      Delete
  2. tu la sbb zman skg ni smuanya di hujung jari.

    ReplyDelete
  3. err tapi tu la menyampah betul bila tgk keyword blog sndiri ada kuar yg psl bogel2 lah. tah ape benda la dorang ni cari. sampai sesat pulak kat blog suci murni kitewwww hehehe =P


    salam kenal KTC :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. Blog kita yang masih suci pun terpalit sama dengan segala kekotoran ini XD
      Oh, salam kenal jugak :)

      Delete
  4. ituela..makin sakit org zaman skrg. sama dgn blog yong, bila cek keyword..byk yg keluar cerita sumbang mahram, cerita seks..ish3x..

    ReplyDelete
  5. hahahahaha! yg no. 1 paling tepat kena batang hidung gua, muehehehe
    keyword kt blog gua pun selalu naik benda pepelik. yg paling peli dan ngeri adalah:
    intai kakak pakai pads


    apakah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pffft. Apakah. Kreatif nyaaa keyword. Hahahahaha XD

      Delete
    2. aku la tu yg taip tu jira. haha. nt aku taip gadis robot optimus terlampau. haha

      Delete
  6. Salam ukhuwah dan salam lebaran dari BUNDA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhuwah and salam lebaran too, Bunda :)

      Delete
  7. ish3 sapa la google gambar bogel tu agak2 la

    ReplyDelete
  8. boleh nampak mentaliti sesetengah pengguna internet ni T_T

    ReplyDelete
  9. Hahaha..thanks for sharing. Salam lebaran ya.

    ReplyDelete
  10. akak yang ketagihan no 1 tu kot. dulu lah. rajin sangat chatting sana sini. sekarang kalau buka facebook pun, scroll news feed je, tengok-tengok sikit pastu log out. hehe mungkin sejak usia makin meningkat ni dia jarang sgt nak berchatting. chatting pun not for 24 hours. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. KTC pun yang no 1 tuu laa haha XD Penagih.
      Tuu laa. Banyak lagi tanggungjawab lain kan :)

      Delete
  11. hmmm.. gambar kakak berbogel? haha lawak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa mesti kakak? Kenapa bukan adik? XD

      Delete
  12. Akak terkena yang no 1 dengan no 3 tu. hehehehe.

    ReplyDelete
  13. hahaaa no 1 tu macam paling betul sekali :p

    ReplyDelete
  14. Fyda just ketagih main game online jer...COC semestinya...laman sosial tu..pagi dgn malam jer...tu pun bergantung kuota internet

    ReplyDelete