Tuesday, 2 June 2015

Ya, sure. I do have ABANGs :P

Assalamualaikum !

Aku sebagai kakak sulung, entah mengapa dari dulu dulu lagi aku rasa macam naaaaak sangat ada ABANG :D Sorang pun jadi laa. Walaupun orang yang ada abang selalu cakap "Eh, ada abang tak best". And oh, mustahil emak mampu melahirkan seorang abang buat aku --'

Tapi hari ini dak abang dah jadi Abang Besar :D Kahkahkah. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Yokkkkk, berkhatan :P

Maka... Start laa bapak bapak, pakcik pakcik, serta jiran tetangga bukak cerita pasal kenangan diorang berkhatan pada zaman dahulu kala. Errghhhhhhhh.. Tut tut tuuuttt..?

Anyway, cepat cepat laa korang membesar dan menjadi tinggi lalu bertambah hengsem dengan suara yang macho OMG OMG OMG.

Penunggu kecik bawah meja.
Nak pastikan takde nyamuk gigit kaki abang katanya.
Seram jer akak tengok -..-

Uwuwuwu Mak just toooooooo worried. Same goes to me. Uhuk uhukkk. Semoga cepat sembuh ABANG ABANG ku :D

Night.

32 comments:

  1. sama. tak rasa nak ada kakak, tapi nak rasa sangat ada abang. tengok orang lain ada abang macam cool jeeee. heeee

    ReplyDelete
  2. paling comel penunggu kecik bawah meja tu ha. haha.

    ReplyDelete
  3. sekali tengok scary juga yang bawah meja tu haha,,dua tiga kali tengok,,alahai comel nye sikecik tu

    ReplyDelete
  4. Hey~ samalah kita. Kita anak sulung jugak. Hehehe. ^^ Kekadang stress jugak bila layan ''abang2'' saya tu. Nasib baik la diorang dah lama berkhatan. Besar panjang pulak tu! Tapi sedih la sebab tinggi diorg mengalahkan kakak diorang. Alahai..... =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh anak sulung jugak rupanya. Ekekekekkk
      Yeke? Aaaaa, saya pun nampak gayanya bakal menjadi pendek selepas ini.
      Tapi kan..... Saya tak sabar nak tunggu diorang nie menjadi lebih tinggi.
      Boleh laa berangan macam abang betul betul.
      Akakakakakakkk XD

      Delete
  5. kak sally mmg ada abang 2 org...hancus la hidup!

    ReplyDelete
  6. Ahaa.. Best apa ada abang walaupun selalu jugak gaduh. Kehkehkeh... Saya ni pulak nak ada adik laki. Hahaha, tak tau kenapa tetiba rasa nak ada adik lelaki. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu aa teringin nak ada abang. Ehehehe
      Tuu laa kan Niena, kita manusia memang tak pernah cukup. Hahaha

      Delete
  7. Ingatkan manalah datangnya abang-abang ni.

    ReplyDelete
  8. ada abg ni boleh tahan bestlah sbb lappy dia banyak game kalau lappy kakak, jgn harap hahaha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi best kalau abang tuu tak kedekut. Akakakakkk XD
      Tapi ada betulnya jugak. Lappy saya sebagai kakak langsung takde game. Kihkihkih :P

      Delete
  9. tetiba ade sikecik bawah meja..? si kecik tu lagi bahaya dari nyamuk2 tu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Memang bahaya pun. Kahkahkah XD

      Delete
    2. tersalah terkam budak tu. merana. haha

      Delete
    3. Tuu laa. Asal dia gi bawah tuu jer start laa abang dia marah marah. Hahahaha XD

      Delete
  10. Boleh dapat abang.. tapi bukan abang kandunglah..
    Abang 'tanda' a.k.a encik abang .. ehhhh..

    ReplyDelete
  11. gila baik punya adik sampai tak kasi nyamuk gigit abang =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuu baik sebab terkejut tengok abang tetiba diam dan tak dapat nak nakal hari tuu. Eh? XD

      Delete
  12. Paling takut tu bila nak berubah status jadi abang besar. Ekeke =D

    ReplyDelete
  13. Hihihi..akk dulu pun perasan nak ada Abang. Nampak mcm best je tgk org ada Abg. Jeles pun ada. SBB kita x ada Abg.

    Singgah subuh

    ReplyDelete
  14. @mardiana abu darin Haha. Yeke. A'ah kan. Nampak sangat best kalau ada abang. Tapi apa boleh buat :P

    ReplyDelete
  15. same goes to me.. yang teringin sgt nak ada abg.. ada la abg sepupu tpi segan lak nak rapat ..hehe.. teringin je la.. jeles tngok bila org len ada abg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan. Hehe Samalah. Saya pun ada sorang jer abang sepupu. Haha

      Delete