Tuesday, 26 May 2015

Persiapan Temuduga

Assalamualaikum !

Petang kelmarin dapat berita moyang dah meninggal. So, pepagi lagi aku rempit balik kampung untuk ziarah. Cuaca hujan + petir. Pening laa macam nie. Kbye.


Setakat nie persediaan untuk temuduga esok, semuanya okey. Alhamdulillah. Cuma... Persediaan mental nie tak berapa nak cukup. Wuhuhu. Scaryyy.

  • Resume
  • Segala sijil original + potostet
  • Surat panggilan temuduga
  • Baju kurung + tudung + kasut

Pastu... Mental collapse kejap. Jalan licin + masalah teknikal. Aku excident lepas potostet apa semua petang tadi. Lololololol. Habis lebam laa tapak tangan dengan lutut akibat terseret beberapa sentimeter -..- Ehehe ~ Lutut lebam teruk. Nasib baik tapak tangan lebam sikit jer T_T

Can ya see --'

Entah laa. Aku rasa peluang aku untuk berjaya adalah sangat tipis. Tapi... Tiap hari aku suruh mak cium dahi and doakan aku berjaya. Kahkahkah. Adakah aku seorang yang mengadew ngadew?? Maybe.


Uhuhu Nak rehat. Esok rempit lagi. Harap esok lutut dah tak sakit sangat. Aku hanya mampu berdoa supaya ada hikmah di sebalik semua nie. Amin, in shaa Allah.

Goodluck !!

12 comments:

  1. Allah..ujian betul ya.. InshaAllah ada hikmah nya. Good luck.. Moga Allah permudahkan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah. Really hope so. Amin. Terima kasih ^^

      Delete
  2. semoga cpt sembuh
    nasb xluke terok tauu
    pape pon gud luck
    rezeki mmg ade di mana2

    ReplyDelete
  3. takziah utk keluarga akak..
    nasib baik eksiden tu lebam sikit2 je. apapun semoga dipermudahkan segalanya.
    fighting! :D

    ReplyDelete
  4. takziah untuk pemergian moyang awak. take care taw !

    ReplyDelete
  5. Be strong :) Mesti ada hikmah di sebalik semua ni. Kita suka laptop awak! Comel ^>^

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah. Amin. Begitulah harap nyaa :)
      Ehehehe Thank you, Kak Nad :D

      Delete