Saturday, 4 April 2015

Soalan Peperiksaan Online SPA yang Sempoi :D

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, semalam aku ada peperiksaan online SPA untuk jawatan Pembantu Tadbir. Dan aku sungguh bersemangat menjawabnya. Ahaha --' Pestime !

Dia ada 3 bahagian. Section A, B, dan C. Section A berkaitan dengan pengetahuan am kita. Banyak soalan tak terjangka keluar. Antaranya :

*Siapa pengasas bersama Facebook (selain Mark Zuckerberg)
*Apa fungsi CTRL + C
*Negara ASEAN mana yang belum melaksanakan GST
*GST tuu cukai apa
*Kapsul apa yang telah membawa Angkasawan Negara
*Nama planet ketiga dari Matahari
*Lengkapkan lirik lagu Negaraku
*Bangsa yang ada di Sarawak
*Jepun masa pestime sampai Tanah Melayu diorang mendarat kat mana

dan sebagainya laa yang berkaitan dengan pengetahuan am kita :) Maaf, aku pun dah lupa --'

Section B pulak berkaitan dengan daya menyelesaikan masalah. Nie lebih kepada Matematik. Section nie laa aku paling gelabah. Yelaa, soalan dia macam main main jer --' And soalan paling sempoi adalah :

Updated : Sorry. Picture has been removed -

Section C pulak boleh jawab seikhlas mungkin. Sebab ia berkaitan dengan personaliti diri. No komen. Cepat pulak aku jawab. Siap layan Pandora Hearts sementara tunggu masa tamat. Aik, apasal tetiba layan anime nie? Tapi aku layan sekerat jalan jer laa. Sebab aku tak paham. Hahaha Apa apa pun, OST Pandora Hearts sangatlah best T_T

K lah. Alhamdulillah. Semuanya dah selesai. Line okey, sistem okey, laptop okey, semua okey. In shaa Allah, aku terima segalanya dengan hati terbuka :'D

Kbye.

24 comments:

  1. tringat pula dekat ujian aptitud masa darjah 6, lbih kurang mcm tu lah, cuma lebih buat pecah kepala. hehe. good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Yeke :P Kihkihkih.
      Btw, terima kasih. In shaa Allah, amin :D

      Delete
    2. Amin. :) BTW, saya dah unban dkt cbox. Sorry sangat2, saya pon tak perasan sebenarnya, thanks inform, hehe. Sbb baru2 ni ada ban beberapa website iklan luar negara tu, rasanya time tu terklik KTC punya nama.

      Delete
    3. Owh yeke. Takpe :) Thanks tau ^^

      Delete
  2. Soalan dia okay tak? bila result dia keluar tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan dia sebenarnya takdelah susah mana. Cuma ia membuatkan kita konpius sikit ;)
      Result? Saya pun tak pasti bila result dia keluar :)

      Delete
  3. good luck kak.. insya Allah berjaya.. sempoi ahh.. yaya paling suka bila bab section B uhhh.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, amin. Terima kasih, dear :D
      Amboi, suka Section B eyh :P Soalan dia berbelit belit tapi jawapan mudah gila. Haha :P

      Delete
  4. soalan seksyen b tu jawapan dia dayang kan? :p
    tahniah sbb dah berjaya jawab soalan2 tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, jawapan dia Dayang :P Haha
      Alhamdulillah. Terima kasih, dear :D

      Delete
  5. Good luck! Singgah blogwalking ke sini pagi pagi buta =)

    Jom join GA by Kloseteers Apparels? Boleh dapat hadiah baju T-Shirt dengan rekaan khas dari Tea Oh Beng!

    http://syahmizaludin.blogspot.com/2015/03/segmen-first-intro-giveaway-by_31.html

    ReplyDelete
  6. apa punya soklan la.hahaha
    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/kucing-beranak-lagi.html

    ReplyDelete
  7. goodluck sis..

    selamat menempuh alam Perkhidmatan Awam sekiranya berjaya.
    DI luar sana tak sama dengan yang di dalam.

    http://www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
  8. Menarik pula soalan-soalannya.

    ReplyDelete
  9. perhhh... soklan yg tak sangka2 dorang ni tanya... nasib baik die tak tny sinchan ditayang pada hari apa dan pukul brapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Kan kan kan. Soalan dia mudah tapi kita tak pernah terfikir pun :P
      Eyh, baguslah kalau tanya cincan tayang jam berapa. Lagi senang nak jawab Haha :D

      Delete