Friday, 20 February 2015

Gong Xi Fa Cai ~

Assalamualaikum.

Malam nie masih lagi kedengaran bunyi mercun dari kejauhan. Siang tadi pegi ngabang sempena Tahun Baru Cina. Dua orang jer classmate Chinese masa aku Pra U.

Kat rumah FLYC

Kat rumah KMS

Tak sabar nak raya. Hiks.

Credit Pictures : DSF

- Updated : Sorry. Half of da entry has been removed -

40 comments:

  1. terus rasa mcm nak smbut syawal kan. hehe. :)

    ReplyDelete
  2. Wahh, seronok tengok orang melayu pergi kunjung rumah orang cina. Meriah gitu nampaknya! Hehe. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Ya meh, memang meriah =) Jarang dapat peluang macam nie setiap tahun ♥

      Delete
  3. eh ha a lah :(
    rinduuuu nak balik kampong hm raya hm puasa hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, in shaa Allah, kalau ada rezeki dan umur yang panjang =)

      Delete
  4. Ahaha kuih2 atas meja tu, rasa mcm dah raya lak XD

    ReplyDelete
  5. nnt aidilfitri nak balas balik bunyik mercun tu ajak cik hana sekali.....cik hana suka sgt main lempar2 mercun ni...kehkeh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Boleh jer Cik Hana. In shaa Allah. Amboi, suka lempar lempar mercun eyh =P

      Delete
  6. ex form 6 rupanya. ingat nk tunggu result spm xD salah paham, hehehe.
    rumah sy atas bukit so boleh tgk bunga api dari merata2 tempat. seronok, walaupon bising gila , hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah, tunggu result STPM =) Haha Yeke, takpe laa dear =)
      Owh ya?? Amboi, best laa dapat tengok, kan. Hehe Tuu laa, meriah pulak rasa nyaa =D

      Delete
  7. jadi lapar la plak tengok biskut dalam balang tu.. sedapnya ohoiii..

    anyway kalau free singgah blog saya

    http://soshesay.blogspot.com :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Memeyyy aa sodap =P
      Ya ya ya, always singgah, dear =)

      Delete
  8. elina, nampak kurus. haha. jaga badan sekarang ea? and cantik header. serius :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyh eyh, mana ada jaga badan. Saya memang tak pandai membesar laa, Anas =P Hee ~
      Ye eyh, thank you. Font tuu yang cantik =)

      Delete
  9. wah seronoknya dapat beraya kat rumah kwn2 berlainan bangsa.

    ReplyDelete
  10. Alaa takde kwn lain bangsa,sedihnyaa..takde peluang mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke. Takpe takpe. In shaa Allah, satu hari nanti =)

      Delete
  11. wahhh , seronoknya dapat beraya dekat rumah kawan chinese .

    ReplyDelete
  12. wahhhhh bestnyaaa!...semangat lak nak raya ni...hihi ^_^

    ReplyDelete
  13. rasa mcm, alahai cepat2 lah bulan puasa.. hikhik

    ReplyDelete
  14. Wah meriahnya.. dahm macam raya puasa plak rasa (=

    ReplyDelete
  15. gong xi fa caii..
    hihi..sha dapat angpau lbh byk dr duit raya ahhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gong Xi Fa Cai =D Wah wah, yeke? Alhamdulillah. Hehehe

      Delete
  16. Replies
    1. Ngabang tuu kira macam "ziarah" atau "melawat" atau "kunjung mengunjungi" dalam Bahasa Iban =)

      Delete
  17. kita raya cina tak meriah macam tu pon..
    balik kampung jer..

    jemput join GA http://www.rinaprettyhealthy.com/2015/02/giveaway-segment-with-rina-pretty.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa, yeke. Takpe takpe. Raya puasa nanti kita kasi meriah =P Haha
      In shaa Allah, nanti singgah =D Btw, thanks ~

      Delete
  18. masa raya cina masa tu , dapat limau daripada classmate Cina. Siap ada yang berebut sebab tak dapat buah limau. Hahaha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups. Pernah jugak macam tuu tapi classmate Cina tuu sendiri yang bagi bagi kan. So, tak berebut. Haha

      Delete
  19. Gambar kedua (perempuan) tu, ada iras muka kawan sekolah rendah, terkejut tengok. Bila perhati.. oh bukan. Hehehehe.

    ReplyDelete